Szukaj na tym blogu

czwartek, 10 lipca 2014

Masło pistacjowe

Lato w pełni i do myślenia o orzechach jeszcze daleko...ale ja pistacje uwielbiam o każdej porze roku i przy okazji zakupów przypomniał mi się taki ot prosty przepis na pyszne (kaloryczne, że hoho :P ) masełko :)


Potrzebne nam będą : 


- Pistacje łuskane 250gram lub więcej
- Masło - 50 gram (ewentualnie)
- Biała czekolada - 1 cała (ewentualnie)

Jak robimy : 


- Blendujemy pistacje na najwyższych obrotach przez kilka sekund , potem kilka lub kilkanaście minut aż do wydzielenia się oleju z orzechów i otrzymywania kremowej konsystencji
- Jako dodatek możemy dodać trochę masełka lub/i roztopionej czekolady

Przechowujemy w słoiczku 

Zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku
Oraz do subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :) 

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz