Szukaj na tym blogu

wtorek, 8 lipca 2014

Lody rabarbarowe


Wiem, że już późno i rabarbar już się kończy, ale myślę, że właśnie dlatego warto wykorzystać jeszcze ten przepis... choć trochę przedłużymy sobie ten smak :)

Potrzebne nam będzie : 

- 5 łodyg rabarbaru (dojrzałe , czerwoniutkie )- cukier - szklanka
- śmietana kremówka - 200ml


Jak robimy : 


- w pojemniku na kostki lodu mrozimy śmietankę
- z rabarbaru zabieramy włókna i kroimy w pół centymetrowe plasterki
- dusimy rabarbar z cukrem na suchej patelni, ugniatamy go łopatką do rozpadnięcia w papkę, odstawiamy do ostygnięcia i miksujemy blenderem i lekko zamrażamy   
- papkę rabarbarową blendujemy z zamrożonymi kostkami śmietanowymi  
Możemy już jeść lub odłożyć do dodatkowego zamrożenia :)


Zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku
Oraz do subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :)

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz