Szukaj na tym blogu

wtorek, 3 czerwca 2014

Krem do przełożenia z kaszy manny

Tym razem przepis dla miłośników kaszki

Masą tą możemy przełożyć ciasta , wcisnąć do babeczek , wysmarować nią tort czy wcinać łyżeczkami ;) 


Potrzebne nam będzie : 



- kasza manna - ok 1/3 szklanki
- mleko 3,2% pół litra
- miód 1/4 szklanki 
- masło 250 gram
- aromaty, czekolada - co kto lubi  (ewentualnie)

Jak robimy : 

 

- gotujemy połowę mleka z miodem i mieszamy
- w drugiej połowie mleka rozrabiamy naszą kaszę po czym dodajemy do gotującego się mleka
- gotujemy kilka minut do zgęstnienia cały czas mieszając
- studzimy masę
- miksujemy masło i dodajemy po trochu wystudzonej kaszy mieszając
- doprawiamy aromatami bądź naszymi ulubionymi dodatkami (orzechy, słonecznik etc :)
Zapraszam do polubienia bloga na Facebooku

Oraz do subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :)

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz