Często w przepisach możemy spotkać tą tajemniczą nazwę, jako krem do babeczek, ciast i deserów. A okazuje się, że nie jest to takie trudne... oto jak to zrobić :)
- Skórka otarta z cytryny
- Jajko 1 sztuka + 1 zółtko
- Cukier puder - 70 gram
- Masło - 40 gram
- Podgrzewamy je na małym ogniu razem z resztą składników ciągle mieszamy, aż masa zgęstnieje
- Po zgęstnieniu (10-15 minut) przecedzamy przez sitko, ale skórkę z cytryny wrzuca my ponownie do kremu i zamykamy w słoiku i chowamy do lodówki gdzie przetrwa do 2 tygodni :)
Zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku
Oraz do subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :)
Smacznego !
Potrzebne nam będą :
- Skórka otarta z cytryny
- Jajko 1 sztuka + 1 zółtko
- Cukier puder - 70 gram
- Masło - 40 gram
Jak robimy :
- Jajko z żółtkiem roztrzepujemy z cukrem
- Podgrzewamy je na małym ogniu razem z resztą składników ciągle mieszamy, aż masa zgęstnieje
- Po zgęstnieniu (10-15 minut) przecedzamy przez sitko, ale skórkę z cytryny wrzuca my ponownie do kremu i zamykamy w słoiku i chowamy do lodówki gdzie przetrwa do 2 tygodni :)
Zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku
Oraz do subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :)
Smacznego !