Wiem, że już późno i rabarbar już się kończy, ale myślę, że właśnie dlatego warto wykorzystać jeszcze ten przepis... choć trochę przedłużymy sobie ten smak :)
Potrzebne nam będzie :
- 5 łodyg rabarbaru (dojrzałe , czerwoniutkie )- cukier - szklanka- śmietana kremówka - 200ml
Jak robimy :
- w pojemniku na kostki lodu mrozimy śmietankę
- z rabarbaru zabieramy włókna i kroimy w pół centymetrowe plasterki
- dusimy rabarbar z cukrem na suchej patelni, ugniatamy go łopatką do rozpadnięcia w papkę, odstawiamy do ostygnięcia i miksujemy blenderem i lekko zamrażamy
- papkę rabarbarową blendujemy z zamrożonymi kostkami śmietanowymi
Możemy już jeść lub odłożyć do dodatkowego zamrożenia :)
Zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku
Oraz do subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz