Szukaj na tym blogu

piątek, 4 lipca 2014

Rolada z agrestem

Tak jak obiecałam powoli wychodzę z Jarmarkowego zamieszania i znów zaczynam przepisywać Wam przepisy z mojego domowego zeszyciku :) 

Dla tych którzy chcą zobaczyć co kiedy w wakacje rośnie zapraszam tutaj kalendarz  owoców . 

A tych , co już wiedzą, że pora na agrest - zapraszam do przygotowania rolady z agrestem.


Potrzebne nam będzie:



- agrest 50 dag
- jajka 4 sztuki 
- cukier 20 dag. 
- mąka pszenna 25 dag 
- cukier żelujący 50 dag


Jak robimy : 

 

- Agrest gotujemy z wodą i dosypujemy cukru żelującego i zostawiamy do ostygnięcia 
- Białka ubijamy 
- Żółtka ucieramy z cukrem i wymieszać razem z białkiem i mąką 
- Wylewamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowanej tłuszczem) i pieczemy ok 8-10minut w 200C 
- Wykładamy ciasto na czystą ściereczkę i zawijamy
- Rozwijamy roladę po lekkim przestygnięciu i smarujemy zimną masą
- Zawijamy znów wszystko w ściereczkę i pozostawiamy na co najmniej godzinę. 

Dla urody możemy posypać cukrem pudrem


Zapraszam na mojego bloga na Facebooka

Oraz do subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :)


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz