Sezon na konfitury trwa. We wszystkich przepisach mnóóóstwo cukru ale dziś poradzimy sobie bez ;)
- skórka z limonki
- stewia lub ksylitol- 4 łyżki (zamiennik cukru, dużo bardziej słodka i zdrowsza od cukru)
- smażymy w garnku lub patelni i dosypujemy stewię , smażymy dotąd aż owoce rozpadną się a płyn się zredukuje , potrwa to ok pół godziny
- dodajemy startą skórkę z limonki i jeśli chcemy i mamy to świeże listki stewii lub mięty i smażymy jeszcze chwilkę
- przelewamy do słoików
Zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku
Oraz subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :)
Smacznego !
Potrzebne nam będą :
- morele (1kg)
- skórka z limonki
- stewia lub ksylitol- 4 łyżki (zamiennik cukru, dużo bardziej słodka i zdrowsza od cukru)
Jak robimy :
- z moreli pozbywamy się pestek i kroimy na kawałki
- smażymy w garnku lub patelni i dosypujemy stewię , smażymy dotąd aż owoce rozpadną się a płyn się zredukuje , potrwa to ok pół godziny
- dodajemy startą skórkę z limonki i jeśli chcemy i mamy to świeże listki stewii lub mięty i smażymy jeszcze chwilkę
- przelewamy do słoików
Zapraszam do polubienia mojego bloga na Facebooku
Oraz subskrypcji tego bloga - po prawej u góry :)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz