Tym razem przepis dla miłośników kaszki
Masą tą możemy przełożyć ciasta , wcisnąć do babeczek , wysmarować nią tort czy wcinać łyżeczkami ;)
- kasza manna - ok 1/3 szklanki
- aromaty, czekolada - co kto lubi (ewentualnie)
- w drugiej połowie mleka rozrabiamy naszą kaszę po czym dodajemy do gotującego się mleka
- gotujemy kilka minut do zgęstnienia cały czas mieszając
- studzimy masę
- miksujemy masło i dodajemy po trochu wystudzonej kaszy mieszając
Masą tą możemy przełożyć ciasta , wcisnąć do babeczek , wysmarować nią tort czy wcinać łyżeczkami ;)
Potrzebne nam będzie :
- kasza manna - ok 1/3 szklanki
- mleko 3,2% pół litra
- miód 1/4 szklanki
- masło 250 gram - aromaty, czekolada - co kto lubi (ewentualnie)
Jak robimy :
- gotujemy połowę mleka z miodem i mieszamy
- w drugiej połowie mleka rozrabiamy naszą kaszę po czym dodajemy do gotującego się mleka
- gotujemy kilka minut do zgęstnienia cały czas mieszając
- studzimy masę
- miksujemy masło i dodajemy po trochu wystudzonej kaszy mieszając
- doprawiamy aromatami bądź naszymi ulubionymi dodatkami (orzechy, słonecznik etc :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz